Lankabroek.nl

Zoeken

 

Bouworde Vlaanderen heeft zeer regelmatig een vrijwilligersproject in Andigama!

 

 

 

 

 

Bas van Kooten

Oprichter Stichting Lankabroek

Ik ben Bas van Kooten en zet mij op verschillende vlakken in voor Lankabroek.

Mijn eerste ervaring met Sri Lanka was in 1989, mijn ouders namen mij mee om mijn jongste adoptie zusje op te halen. Als jongen van 12 jaar was ik diep onder de indruk van het land en de mensen, deze reis heeft een zeer grote invloed gehad op het verdere verloop van mijn leven. Toen ik Latha (mijn Srilankaanse schone) in 2000 leerde kennen nestelde het Sri Lanka gevoel zich permanent in mijn leven. Inmiddels heb ik Sri Lanka beter leren kennen en ook het normale leven van de dag mogen ervaren. Terug op mijn oude vertrouwde stek als voorzitter van deze prachtige stichting doe ik er dan ook alles aan om samen met mijn bestuur en iedereen die ons bijstaat, in welke vorm dan ook, een positieve invloed te hebben in de hulp aan onze kids.

Doe je mee?

 

Penningmeester

Rénaud Buijs kent familie Van Kooten al 20 jaar. Gefascineerd door de passie waarmee zij de kansarmen in Sri Lanka met geringe middelen een betere toekomst kunnen bieden, kon ik op het verzoek om penningmeester te worden louter positief reageren. Deze bestuurstaak sluit goed aan bij mijn werk als boekhouder. Naast mijn vriendin en haar dochters heb ik een passie voor honden en ben dan ook vrijwilliger bij een dierenasiel. Ook daar is het mooi om te zien wat je met een klein gebaar kan bereiken...

 

Willem van Kooten

Voorzitter

Ik ben Willem van Kooten, voorzitter van de stichting, getrouwd met Cisca.
In het dagelijkse leven ben ik timmerman-in-ruste (sinds 2007, geniet ik na 45 jaar werken, van mijn vroegpensioen. In 2011 hoop ik echt met pensioen te gaan) en vader van vier kinderen.
Mijn passie voor Sri-Lanka is eigenlijk in één moment gekomen. Dat was toen ik voor de eerste keer (1986) voet op Sri-Lankaanse bodem zette.
Sri-Lanka viel als een warme deken over mij heen en is nooit meer verdwenen.
Uiteraard zijn ook onze geadopteerde dochters en schoondochter van invloed op deze
Sri-Lankaanse voorliefde.
Intussen hebben wij dit prachtige land al diverse malen bezocht.
De tsunami heeft heel veel indruk op mij gemaakt. Zeker na het zien en beleven van zoveel leed tijdens onze eerste missie na de ramp.
Daarom ben ik hieraan begonnen en hoopt er nog lang mee door te gaan.

 

 

Chris Stam

Secretaris

Chris Stam heeft de familie van Kooten eind jaren 80 tijdens zijn werk als röntgentechnicus voor een hulpprogramma in Sri Lanka leren kennen. In die tijd raakte hij bevriend met Tony Jayasekera, die nu als Lion een belangrijke rol speelt bij enkele van onze projecten. Chris heeft een zoon en een dochter, drie katten. Daarnaast zingt en speelde hij contrabas in de door hem opgerichte en reeds ter ziele gegane befaamde band "Oh Boy!". Hij fungeert als webmaster van deze website.