Lankabroek.nl

Zoeken

 

Bouworde Vlaanderen heeft zeer regelmatig een vrijwilligersproject in Andigama!

 

 

 

 

 


Notice: Use of undefined constant DS - assumed 'DS' in /var/www/html/lankabroek.nl/templates/siteground-j16-10/html/com_content/article/default.php on line 15

Bijna ongemerkt heeft zich een vrijwilligersorganisatie uit België aangemeld en opgeworpen om daadwerkelijke steun te geven aan ons project.

Dit is Bouworde Vlaanderen.

Uit de "Wie Zijn We" van deze vereniging:

Missie & Visie

BEWUSTMAKING & VORMING

Bouworde vzw wil jongeren vormen en bewust maken van de kansarmoedeproblematiek en andere maatschappelijk relevante thema’s door hen als vrijwilliger te laten werken op projecten in Afrika, Azië, Europa of Latijns-Amerika en/of hieromtrent workshops aan te bieden.Hierbij ontdekken ze andere culturen, leren ze werken in groep, zoeken ze samen naar oplossingen en ondervinden ze aan den lijve hoe verrijkend het wel is om anderen effectief een beter bestaan te bezorgen. Kortom, ze worden wereldburgers in de meest brede betekenis van het woord.

SOLIDARITEIT

Bovendien bieden we jongeren een alternatief voor  het hedendaagse individualisme, de onverschilligheid en de sensatie/prestatie gerichte maatschappij. Via hun eigen engagement kunnen ze solidariteit uiten en daadwerkelijk deelnemen aan verbeteringsprojecten wereldwijd. En dit zowel door hulp te bieden op vlak van huisvesting (technisch bouwen), als door de natuurlijke omgeving te beschermen (ecologisch bouwen) of via de organisatie van activiteiten voor de plaatselijke bevolking (sociaal bouwen).

Als landelijke jeugdvereniging is Bouworde vzw erkend en gesubsidieerd door het ministerie van Jeugd.

Met enige regelmaat organiseert Bouworde een Kamp ten behoeve van ons kindertehuis in Andigama. Een aantal vrouwelijke vrijwilligers in de leeftijd van 18 tot 30 jaar is dan ter plaatse, hoofdzakelijk ten behoeve van het invullen van het vrijetijdsprogramma van de meisjes in het tehuis. Een volgend kamp is gepland in het komende  najaar.

Hieronder een fotoreportage uit eerder gehouden kampen:

Andigama Fotoalbum Bouworde

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanzelfsprekend zijn wij Bouworde Vlaanderen uitermate erkentelijk voor het prima werk dat zij voor ons en vele anderen verrichten!