Lankabroek.nl

Zoeken

 

Bouworde Vlaanderen heeft zeer regelmatig een vrijwilligersproject in Andigama!

 

 

 

 

 


Notice: Use of undefined constant DS - assumed 'DS' in /var/www/html/lankabroek.nl/templates/siteground-j16-10/html/com_content/article/default.php on line 15

Stichting Lankabroek

 

Stichting Lankabroek werd opgericht kort na de tsjunami-ramp van december 2004. Met als stimulerend koppel vader en zoon van Kooten uit Langbroek (gemeente Wijk bij Duurstede), zamelde de Stichting geld in om de nood in Sri Lanka te lenigen. Een aantal huizen werd opgeknapt, een aantal werd op een veiliger plek herbouwd. En leden van de Stichting en hun vrienden verbleven maandenlang op dit wonderschone eiland om de handen uit de mouwen te steken.De sporen van de ramp verdwenen gaandeweg en de stichting zocht een ander doel om de overgebleven en binnenkomende giften nuttig te besteden.

 

Er ontstaan contacten met een Lions Club uit Colombo-Noord: deze mensen willen iets doen voor verwaarloosde kinderen. Lions, Lankabroek en enkele inwoners van het dorp Andigama richten vervolgens gezamenlijk de Trust Lankabroek op. De Trust verwerft (honderd kilometer boven Colombo, in datzelfde Andigama) een groot stuk land waarop een kinderhuis wordt gebouwd. Sinds april 2009 wonen daarin een vijftiental meisjes – enkele wezen, maar vooral kinderen die thuis niet meer kunnen wonen.

 

 

De Sri Lankaanse regering – wijs geworden door veel oneigenlijk gebruik van goedbedoelde activiteiten uit het buitenland – plaatst de kinderen in het Home via de dienst Child Probation en houdt nauwlettend in het oog of de Trust werkt volgens de (regerings)richtlijnen. De financiën worden elk jaar door haar accountants gecontroleerd. Dankzij de uiterst gemotiveerde en efficiënt werkende Lions uit Colombo wordt elke euro doeltreffend en verantwoord besteed.

 

Deze  website wil belangstellende bezoekers:

  • - een indruk geven van de dagelijkse gang van zaken in het kinderhuis
  • - inzage verlenen in de financiën van de Trust Lankabroek (Sri Lanka) en de Stchting Lankabroek (Nederland)
  • - de doelstellingen en plannen aangaande het Kinderhuis uiteenzetten
  • - in een ‘archief’ de (korte) geschiedenis laten zien van de Stichting Lankabroek
  • - en uiteraard: oproepen donateur te worden